tirsdag 8. september 2015

Big Match


Vi satt 3 kompiser i "hybelen" til mamma og pappa. Etter at besten og besto flyttet ut her i fra. Gjorde pappa plassen om til en møteplass for oss (3 brødre) og våre venner. Veldig kjekt.

Denne dagen spilte vi fotball-liga. Ett populært spill den gang. I 1990. Vi begynte i 12 tiden på formiddagen. Det tok en halv time å laste inn spillet. På kassett. Men det var utrolig artig å spille.


Det artige var at du kunne skrive inn dine favoritt spillere og lage ditt eget lag. Jeg var alltid Liverpool FC. Selvsagt. Alle som scoret selvmål ble solgt.

Foreldrene mine hadde en gammel Bang & Olufsen radio stående på et bord bak sofaen vi satt i.
Vi hadde for vane og høre på engelsk radio. Mellombølgen skurret og hakket til tider. Men det var en grei, og kanskje den beste måten, å følge med på engelsk fotball den gang. Det var mildt sagt få TVkamper.

Jeg elsket stemmene til Mike Ingram, Alan Green og resultat kongen James Gordon. Det var flere gode stemmer. Flott radio. På lørdagene var det mye fotballstoff før kampene. Dramatikken fra klokken 16.00-18.00. Live overføring av en kamp samt oppdateringer fra de andre kampene. Fantastisk. Midt i uken var det også kamper, og leksene fra skolen fikk en verdig konkurrent. Trevor Brookings football night på onsdagene ble en klassiker!




Denne dagen. Søndag 16. september 1990. Spilte Liverpool FC hjemmekamp. På Anfield mot Manchester United. Mine 2 kompiser var Manchester United fans. Selvsagt. De hadde ikke hatt mye å juble for de siste årene. Heldigvis. Mens vi. Liverpool FC. Vant alt som kunne vinnes på 80´tallet. Og vi var regjerende ligamester. 1989/1990. 90´tallet ble en annen historie. Det sier jeg ikke så mye om her og nå. Kanskje senere.

Fotball-liga spillet raste over kasseTvén. Vi var helt opphengt i spillet. 3-4 timer går unna som bare det. Klokken var blitt 1750 og vi hadde helt glemt å høre på kampen. Skandale. Selvsagt. Jeg hev meg over "på" knappen. Skrudde radioen opp på fult. Kampene i England var over. De leste opp resultatene.

"Liverpool football club four. Manchester United nil" 

Med en gang mannen i radioen sa Liverpool football club four - hoppet jeg i taket. Å høre at Manchester United ikke hadde scoret. Rakk jeg nesten ikke. Men det var fantastisk! Kameratene mine sank ned i sofaen. Samtidig visste de den gang at mot Liverpool FC hadde de ikkje sjanse. Overmakt.

Videre sier mannen i radioen; "goalscorer Peter Beardsley three. John Barnes one"

Dagen var komplett! 2 av mine absolutte helter hadde most Manchester United. Og det med 4 mål! Hattrick av Beardsley. Min favoritt spiller. Men det kommer jeg tilbake til en annen gang.

Boing siden av kampen rammet inn på veggen min

Et minne jeg tar med meg resten av livet.

Matchdetails Liverpool FC vs Manchester United 16.09.1990


Min Youtube kanal



Til vi snakkes igjen - YNWA!


Liverpool 4-0 Manchester United 1990-91... by classicfootballtv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar